STEVE LEON & THE ACCUSATIONS – LOUCHE (EP)

Artiest info
 
facebook

Label: Off Label Records
Distr.: Sonic Rendezvous

 

De Antwerpenaar Steve Leon Michielsen is een singer-songwriter en de drijvende kracht achter de formatie ‘Steve Leon And the Accusations’. Dat is een indie folk- en alt.countrymuziek spelende groep die de genres folk en country probeert te verzoenen met punk- en popmuziek door gebruik te maken van enkele instrumenten die in die klassieke muziekstijlen vaak gehanteerd worden zoals mandoline, pedal steelgitaar, banjo en viool.

Dat dit een vrij unieke sound oplevert probeert het sextet te bewijzen in de vijf liedjes die ze hebben opgenomen op hun debuutplaat, een EP-tje dat de ietwat verdacht ogende titel “Louche” heeft gekregen. ‘The Accusations’-band zijn gitariste, violiste, mandolinespeelster, backing vocaliste en Steve Leon’s eega Mila Francis, gitarist Yannick Hermans, pedal steel en banjospeler Bouke Cools, bassist Kristof Van de Vliet en drummer Tim Martens.

De vijf songs werden van tekst en muziek voorzien door frontman Steve Leon die ook de rol van producer waarnam voor het in zijn eigen ‘Hoboken Hifi’-studio opgenomen album. Als eerste single wordt het op de video te beluisteren openingsnummer “Don’t Let Anyone In” op 21 april uitgebracht, voorafgaand aan de release van de EP die voorzien is voor 26 mei 2023. Dat betekent dat er eigenlijk nog vier nummers resten op dit minialbum en dat zijn de vlot in het gehoor liggende tracks “The Restless Kind”, “Too Little Too Late”, “Winter Garden” en de EP-afsluitende song “All I Can Give”. 

Steve Leon zegt zelf dat hij voor zijn songschrijverschap wordt geïnspireerd door bands als ‘The Dream Syndicate’, ‘Green On Red’, ‘Teardrop Explodes’ en ‘Echo & The Bunnymen’. Hij wil zijn muziek laten klinken als iets uit het in Los Angeles, Californië  ontstane ‘Paisley Underground’-genre van midden de jaren ‘80. Wij denken dat we zijn redenering begrijpen en in afwachting van een eerste full-cd kunnen we beamen dat ‘Steve Leon & The Accusations’ met deze EP goed op weg zijn om dat beoogde doel waar te maken.

(valsam)